Hozzávalók:
- 1 l víz
- 1 kg kristálycukor
- 30 g szárított levendulavirág. (lehet friss is, de akkor több kell, 2-3-szorosa)
- 1 citrom leve
- 25 g citromsav
Elkészítés:
A vízből és a cukorból főzzünk szirupot. Amikor már teljesen elolvadt a
kristálycukor, szórjuk bele a levendula virágokat, majd hagyjuk még két-három
percig forrni.
Ekkor vegyük le a tűzről és csavarjuk bele a citrom levét és a citromsavat.
Keverjük el, majd hagyjuk így állni néhány órát. Akár egy napot is állhat, de
fedjük le, mert a cukros lé vonzza a rovarokat.
Amikor jónak látjuk, szűrjük le, forraljuk fel még egyszer, majd töltsük
tiszta üvegekbe, dunsztoljuk ki 80 fokon 20 perc alatt.
Minél tovább áztatjuk a levendulát, annál intenzívebb lesz az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése