2018. szeptember 23., vasárnap

Levendula szörp



Hozzávalók:
  • 1 l víz
  • 1 kg kristálycukor
  • 30 g szárított levendulavirág. (lehet friss is, de akkor több kell, 2-3-szorosa)
  • 1 citrom leve 
  • 25 g citromsav

Elkészítés:

A vízből és a cukorból főzzünk szirupot. Amikor már teljesen elolvadt a kristálycukor, szórjuk bele a levendula virágokat, majd hagyjuk még két-három percig forrni. 

Ekkor vegyük le a tűzről és csavarjuk bele a citrom levét és a citromsavat. Keverjük el, majd hagyjuk így állni néhány órát. Akár egy napot is állhat, de fedjük le, mert a cukros lé vonzza a rovarokat.

Amikor jónak látjuk, szűrjük le, forraljuk fel még egyszer, majd töltsük tiszta üvegekbe, dunsztoljuk ki 80 fokon 20 perc alatt.

Minél tovább áztatjuk a levendulát, annál intenzívebb lesz az íze.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése