2018. szeptember 23., vasárnap

Krumplileves alap



Hozzávalók:
  • krumpli
  • sárgarépa
  • petrezselyem gyökér
  • kis darabka zellergumó
  • kis darabka karalábé
  • só (3,2 dl-es üvegenként negyed tk.)
  • bors (üvegenként egy csipetnyi)
  • majoránna (üvegenként egy csipetnyi)
  • őrölt kömény (üvegenként egy csipetnyi)
  • víz


Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk. A répát, petrezselymet vékony karikára szeljük. A zellerből egy vékony hasábot teszünk üvegenként, ugyan így a karalábéból is.
A krumplit kockákra vágjuk.


A hozzávalókat tetszés szerint kis 3,2 dl-es üvegekbe rétegezzük. Rátesszük a fűszereket, felöntjük vízzel, majd lezárjuk az üvegeinket.
Automatába rakjuk és 100 fokon 90 percig dunsztoljuk.
Amikor krumplilevest ennénk, kibontunk egy üveggel, kiegészítjük vízzel, utána fűszerezzük még, ha szükséges. Jól összeforraljuk (főzni már nem kell), és petrezselymes rántást készítünk rá. Máris kész a levesünk.


Ami zöldség esetleg kimarad, mint nekem, azt egy külön üvegbe tesszük, de erre csak egy kevés sót teszünk, fűszereket nem. Felöntjük vízzel, lezárjuk és ez is mehet az automatába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése