2018. szeptember 22., szombat

Gesztenye befőtt



Hozzávalók:
  • 2 kg gesztenye,
  • 1 kg cukor,
  • 1 l víz,
  • 1 rúd vanília.


Elkészítés:
A gesztenyét félig megfőzzük, meghámozzuk, és üvegekbe rakjuk. A cukorból és a vízből a vaníliát beletéve sűrű szirupot főzünk. A szirupot rátöltjük a gesztenyére, az üvegeket lezárjuk.

Befőző automatában 85 fokon 10 percig dunsztoljuk.



Megjegyzés, 2019-es módosítás: A frissen szedett gesztenyét mostantól nyersen pucolom meg a befőtthöz is, egy jó éles kis késsel, majd annyi vízben, ami épp ellepi megfőzöm. Így a szemek egészben maradnak, nem esnek szét, mint a héjastól főzött, pucolás közben. A sziruphoz a főzővízből használok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése