Hozzávalók:
- 2 kg gesztenye,
- 1 kg cukor,
- 1 l víz,
- 1 rúd vanília.
Elkészítés:
A
gesztenyét félig megfőzzük, meghámozzuk, és üvegekbe rakjuk. A cukorból és a
vízből a vaníliát beletéve sűrű szirupot főzünk. A szirupot rátöltjük a
gesztenyére, az üvegeket lezárjuk.
Befőző
automatában 85 fokon 10 percig dunsztoljuk.
Megjegyzés, 2019-es módosítás: A frissen szedett gesztenyét mostantól nyersen pucolom meg a befőtthöz is, egy jó éles kis késsel, majd annyi vízben, ami épp ellepi
megfőzöm. Így a szemek egészben maradnak, nem esnek szét, mint a héjastól főzött, pucolás közben. A sziruphoz a főzővízből használok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése