2018. szeptember 22., szombat

Gránátalmadzsem


Hozzávalók:

  • 1,3 kg tisztított gránátalma
  • 500 g 2:1 befőzőcukor
Elkészítés:
A megtisztított gránátalmát ELLA edénybe tesszük. Rászórjuk a befőzőcukrot.


Összekeverjük. A kuktát lezárjuk és kézi beállításom 3 percig főzzük.
Miután a gőz eltávozott, kinyitjuk a kuktát, és fedő nélkül kézi beállításon sűrűre forraljuk.


Nem kapcsoljuk ki a kuktát, hanem onnan forrón kis üvegekbe töltjük a dzsemet. Minden üveget azonnal lezárunk és fejre állítva tesszük le.
10 percenként forgatjuk az üvegeket. Erre azért van szükség, hogy a gránátalma egyenletesen elosztódjon a dzsemben, ne szálljon fel a tetejére. A forgatást addig végezzük, amíg langyosra hűl a dzsemünk.


Amennyiben hagyományosan tűzhelyen készítjük a dzsemet, és nem használunk befőzőcukrot, csak sima cukorral készítjük, akkor a kész dzsemet üvegezés után befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztoljuk ki. Ez esetben felbontás után hűtőben kell tárolni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése