Hozzávalók:
- kb. 3-4 kg Körte
- 1 kis darabka fahéj üvegenként
- 2 db szegfűszeg üvegenként
- fél teáskanál citromhéj üvegenként
- 1 mk citromlé üvegenként
- 1 ek virágméz üvegenként
- víz
- + enyhén sós víz a körtéket beletenni pucolás, szeletelés után
Elkészítés:
A körtét
meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és kicsit vastagabb szeletekre vágjuk, kb.
nyolcadoljuk.
A hámozott
szeletelt körtéket enyhén sós vízbe tesszük. Miután végeztünk a tisztítással,
jól lecsepegtetjük a körténket és üvegekbe rakjuk.
Rátesszük a
fűszereket, de tehetjük az üveg aljába is. A tetejére szórjuk a citromhéjat,
rátesszük a citrom levét, majd a mézet is. Óvatosan felöntjük vízzel az
üvegeket.
Lezárjuk
csavaros tetővel.
Befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztoljuk.
Dunsztolás ELLA kuktában:
Előkészítünk
egy tiszta konyharuhát. Ezzel fogjuk ELLA barátnőnket kibélelni.
Belerakjuk
ELLA edényébe az üvegeket.
3 db 7,2 dl-es üveg fér bele egyszerre.
Öntünk az
edénybe 1 l vizet. A konyharuha széleit behajtogatjuk az üvegek mellé, hogy ne
érjen a kukta tetejéhez.
Kézi
beállításon 3 percig dunsztoljuk a körtét. Ha éretlenebb, akkor 1-2 perccel
tovább.
Mikor a
kukta kikapcsol, vagyis jelzi, hogy lejárt a beállított programunk, akkor
kikapcsoljuk és megvárjuk, amíg a tetőt le tudjuk venni, vagyis hagyjuk, hogy a
gőz magától távozzon a kuktából.
Kiszedjük az
üvegeket, felcímkézzük, és mehetnek is a helyükre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése