2018. szeptember 23., vasárnap

Körtebefőtt másképp



Hozzávalók:
  • kb. 3-4 kg Körte
  • 1 kis darabka fahéj üvegenként
  • 2 db szegfűszeg üvegenként
  • fél teáskanál citromhéj üvegenként
  • 1 mk citromlé üvegenként
  • 1 ek virágméz üvegenként
  • víz
  • + enyhén sós víz a körtéket beletenni pucolás, szeletelés után


Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és kicsit vastagabb szeletekre vágjuk, kb. nyolcadoljuk.
A hámozott szeletelt körtéket enyhén sós vízbe tesszük. Miután végeztünk a tisztítással, jól lecsepegtetjük a körténket és üvegekbe rakjuk.
Rátesszük a fűszereket, de tehetjük az üveg aljába is. A tetejére szórjuk a citromhéjat, rátesszük a citrom levét, majd a mézet is. Óvatosan felöntjük vízzel az üvegeket.
Lezárjuk csavaros tetővel.


Befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztoljuk.

Dunsztolás ELLA kuktában:
Előkészítünk egy tiszta konyharuhát. Ezzel fogjuk ELLA barátnőnket kibélelni.

Belerakjuk ELLA edényébe az üvegeket. 
3 db 7,2 dl-es üveg fér bele egyszerre.
Öntünk az edénybe 1 l vizet. A konyharuha széleit behajtogatjuk az üvegek mellé, hogy ne érjen a kukta tetejéhez.


Kézi beállításon 3 percig dunsztoljuk a körtét. Ha éretlenebb, akkor 1-2 perccel tovább.
Mikor a kukta kikapcsol, vagyis jelzi, hogy lejárt a beállított programunk, akkor kikapcsoljuk és megvárjuk, amíg a tetőt le tudjuk venni, vagyis hagyjuk, hogy a gőz magától távozzon a kuktából.
Kiszedjük az üvegeket, felcímkézzük, és mehetnek is a helyükre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése