2019. augusztus 4., vasárnap

Svéd uborka



Hozzávalók:
  • 4 kg uborka
  • 2 kg hagyma
  • 1 dl só
  • 8 dl cukor
  • 3 dl víz
  • 4 dl 10%-os ecet

Elkészítés:








Az uborkát jól megmossuk, én erre a célra egy körömkefét használok. 






A hagymát megszabadítjuk a héjától.










Az uborkát,









hagymát vékony karikára szeljük.

















Rászórjuk a sót, 










Cukor






a cukrot. 












Víz

Ecet


Ráöntjük a vizet, ecetet.  





Jól összekeverjük.
24 órát hagyjuk állni, de ha előbb elolvad a só, cukor és bőven engedett levet is, akkor 









üvegezhetjük.

Az üvegeket jól megtömjük, a lével a végén felöntjük ha szükséges.






Lezárjuk az üvegeket.




Befőzőautomatába tesszük és 85 fokon 25 percig dunsztoljuk.
Mikor lejárt az automata, azonnal kiszedjük, címkézzük és végleges helyére tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése