Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 2 kg hagyma
- 1 dl só
- 8 dl cukor
- 3 dl víz
- 4 dl 10%-os ecet
Elkészítés:
Az uborkát
jól megmossuk, én erre a célra egy körömkefét használok.
A hagymát
megszabadítjuk a héjától.
Az uborkát,
hagymát vékony karikára szeljük.
![]() |
Só |
Rászórjuk a
sót,
![]() |
Cukor |
a cukrot.
![]() |
Víz |
![]() |
Ecet |
Ráöntjük a vizet, ecetet.
Jól összekeverjük.
24 órát
hagyjuk állni, de ha előbb elolvad a só, cukor és bőven engedett levet is,
akkor
üvegezhetjük.
Az üvegeket
jól megtömjük, a lével a végén felöntjük ha szükséges.
Lezárjuk az
üvegeket.
Befőzőautomatába
tesszük és 85 fokon 25 percig
dunsztoljuk.
Mikor lejárt az automata,
azonnal kiszedjük, címkézzük és végleges helyére tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése