Mai
nap az őszibarackbefőtt és a rumos őszibarack mellett készült az érett
barackból smoothie is, pár összetevővel kiegészítve.
Hozzávalók:
- 720 g gyümölcs tetszés szerint – nálam: őszibarack, sárgabarack, szeder
- 1-2 szál citromfű lecsipegetett levele
- ½ tk sárgarépapor
- 3 ek cukor
- 0,5 l 100%-os ananászlé
Elkészítés:
A
gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk. Bár utólag gondolkodva a barackokon rajta
hagyhattam volna a héját – na, majd legközelebb.
Egy tálba
tesszük.
Rászórjuk a cukrot.
Hozzáadjuk a citromfű levélkéket és a sárgarépaport.
Ráöntjük az
ananászlét. Jól elkevergetjük, hogy a cukor felolvadjon.
Smoothie gépben
alaposan összeturmixoljuk.
Megkóstoljuk,
és ha szükséges adhatunk még hozzá cukrot. Nekem elég volt a 3 kanál cukor,
mert jó édesek voltam a barackok.
1,4 l
smoothie lett ebből az adagból.
0,45 l-es
üvegekbe töltöttem. A maradékot kis Granini - s üvegbe és egy pohárba töltöttem.
Ami a
pohárba került azt gyorsan megittam. Nagyon finom.
Lezártam az
üvegeket és az őszibarackbefőttel együtt 85 fokon 30 percig dunsztoltam.
Miután
lejár az automata, kiszedem, címkézem és mehetnek a helyükre.
Fogyasztás
előtt behűtöm és felrázom.
Sárgarépapor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése