2019. június 13., csütörtök

Cukrozott cseresznye


Hozzávalók:

  • cseresznye - nekem most 1,3 kg kimagozott súlyú
  • cukor - 80 dkg cukor
  • citromsav - 2 tk citromsav
Elkészítés:






A kimagozott cseresznyét egy jénaiba vagy tupperes kristálytálba teszem.








Ráteszem a cukrot és a citromsavat.








Addig kevergetem óvatosan a cseresznyét, 










amíg a cukor teljesen felolvad és levet ereszt. Ez több óráig, de akár egy napig is eltarthat.



Dunsztolás előtt






Tetszés szerinti méretű üvegeket és tetőket tisztára mosok, és beletöltöm a gyümölcsöt. Jelen esetben én 3 dl-es üvegekbe raktam el.
A megmaradt levet átszűröm és üvegekbe töltöm. Ez kíváló szörp lesz.









Az üvegeket lezárás után a befőzőautomatába teszem és 80 fokon 30 perc alatt kidunsztolom. 
Mikor kikapcsol a gép, azonnal kiszedem és címkézés után mehetnek is a polcra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése