Hozzávalók:
- cseresznye - nekem most 1,3 kg kimagozott súlyú
- cukor - 80 dkg cukor
- citromsav - 2 tk citromsav
Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét egy jénaiba vagy tupperes kristálytálba teszem.
Ráteszem a cukrot és a citromsavat.
Addig kevergetem óvatosan a cseresznyét,
amíg a cukor teljesen felolvad és levet ereszt. Ez több óráig, de akár egy napig is eltarthat.
Dunsztolás előtt |
Tetszés szerinti méretű üvegeket és tetőket tisztára mosok, és beletöltöm a gyümölcsöt. Jelen esetben én 3 dl-es üvegekbe raktam el.
A megmaradt levet átszűröm és üvegekbe töltöm. Ez kíváló szörp lesz.
Az üvegeket lezárás után a befőzőautomatába teszem és 80 fokon 30 perc alatt kidunsztolom.
Mikor kikapcsol a gép, azonnal kiszedem és címkézés után mehetnek is a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése