Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 3 dl víz
- 1 kg meggy
- 10 g mustár
Elkészítés:
A cukorból,
vízből szirupot főzünk.
Amikor
erősen forr, a jól megmosott, szárától megtisztított meggyet beletesszük, és
forralunk rajta egyet. Vigyázzunk, hogy a meggyek ne repedjenek szét.
Ezután a
gyümölcsöt leszűrjük.
A
visszamaradt szirupot felére beforraljuk, majd hozzákeverünk 100 g mustárt.
A kihűlt
meggyet üvegekbe rakjuk, ráöntjük a mustáros mártást, lezárjuk és hűvös helyre
tesszük.
Az én változatom most annyiban tér el az eredeti
recepttől, hogy én kimagoztam a meggyet és úgy készítettem el.
Plusz
kidunsztoltam a befőző automatában 85 fokon 30 perc alatt. Így tuti nem tud
megromlani.
Javaslom az
eredeti receptnél is a dunsztolást!!!
Felvetődhet a kérdés, hogy ezt hogyan, mihez fogyaszthatjuk?
Szárnyasok, vadak, marha, grillezett húsok mellé hidegen kínáljuk.
Nekem maradt ki mártás. Már sötét volt így nem szedtem hozzá még meggyet, hanem a maradék mártást is üvegbe tettem és kidunsztoltam. Ezt a gyümölcs nélküli, de gyümölcs ízű mártást is kínálhatjuk a húsokhoz, de pl. egy joghurtos páclébe is tehetünk egy-egy kanállal, ami nagyon különleges ízt fog kölcsönözni a húsnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése