Hozzávalók:
- 1 kg kivi
- barna kandiscukor (üvegenként 1 ek)
- citromsav (üvegenként 1 késhegynyi
- só (üvegenként egy csipetnyi
- víz
- kb. 3 db 330 ml-es üveg
Elkészítés:
Először
tisztára mosom az üvegeket, lapkáka. Lecsepegtetem jól a vizet róluk/belőlük.
Megtisztítom
a kivit és kb. 3-4 mm-es szeletekre vágom.
Megtöltöm
az üvegeket, de nem nyomkodom a kivit, hanem a tenyeremmel az alját ütögetve
tömörítem csak
Tetejére
teszem a kandiscukrot, citromsavat és a csipetnyi adalékmentes sót.
Felöntöm
vízzel, de nem tele, hanem csak nyakig, mert, ahogy a cukor olvad, az még lé
képződéssel jár, na és a kivi is enged ki kis levet még.
Lapkával
lezárom az üvegeket. Párszor megforgatom, hogy a buborékok kijöjjenek a
gyümölcs közül.
Befőző automatában
85 fokon 25 percig dunsztolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése