A natúr újkrumpli "befőtt" után, hozom a petrezselymes kész változatot, amit majd csak át kell melegíteni és kész is a köretünk a rántott húshoz vagy sült húshoz, stb.
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 tk só
- kb. 1/2 dl kacsazsír vagy egyéb zsiradék
Elkészítés:
Ennél egyszerűbb dolog nincs is.
Megtisztítom a krumplit. Az újkrumpliról ledörzsöljük a vékony héját vagy késsel kaparjuk le.
Jól megmossuk, daraboljuk és lecsepegtetjük a vizet róla.
Amíg a krumpli pihen, megmosunk egy csokor petrezselyemzöldet, késes aprítóban aprítjuk.
Rárakjuk a krumplira,
Ha mondjuk sertészsírt használunk, azt olvasszuk meg, de ne forró legyen, mert csak úgy tudjuk egyenletesen elkeverni a krumplin.
Étolajat mellőzzük, mert avasodhat és megromlik az ételünk.
Étolajat mellőzzük, mert avasodhat és megromlik az ételünk.
A készre kevert krumplit
Dunsztolás előtt |
üvegekbe töltjük. Az üvegek alját ütögessük tenyerünkkel, hogy tömörüljön és meg is nyomkodhatjuk, hogy minél jobban kihasználjuk a helyet az üvegekben.
A megtöltött üvegekre elosztjuk a maradék zsírt a tálból, majd lezárjuk az üvegeket.
Minden üveget leterhelünk, hogy dunsztolás közben véletlenül se boruljon el és ne lebegjen a vízen, mert akkor nem lesz jó és megromolhat.
A terhelést úgy csinálom, hogy üvegeket megtöltök vízzel és a krumplis üvegek tetejére helyezem. Ezekre nem kell tetőt tenni.
Feltöltöm az automatát vízzel, löttyintek egy kis ecetet bele. Ez azért kell, hogy sem az üvegek, sem a befőzőautomata ne fehéredjen, vízkövesedjen ki.
100 fokon 90 percig dunsztolom.
roppant kíváncsi vagyok, ki kell próbálnom.
VálaszTörlés