Hozzávalók:
- málna – esetemben sárga és piros
- 3 tk cukor, 2 dl-es üvegenként
- 1 késhegynyi citromsav, 2 dl-es üvegenként
- víz
Elkészítés:
A málnát
SOHA nem szabad megmosni maximum, ha földes, de azt megesszük, és nem tesszük
az üvegbe.
A kis
üvegeket megtöltjük a málnával. Óvatosan meg is nyomhatjuk, de vigyázva, hogy a
szemek ne törjenek meg.
Rátesszük a
cukrot, citromsavat és felöntjük vízzel úgy, hogy max. az üveg nyakáig érjen a
víz, mert a cukor is enged levet és a gyümölcs is.
Lezárjuk az
üvegeket és mehetnek a befőzőautomatába.
A püréhez a
málnát botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint lehet édesíteni, de natúrban is
mehet az üvegekbe. Kis citromsavat keverjünk bele mindenképpen. Én a 3 kis
üvegnyihez fél teáskanálnyit kevertem.
Lezárjuk az
üvegeket és ezeket is az automatába tesszük.
80 fokon 30 percig dunsztoljuk.
Mikor
lejárt a gép, azonnal kiszedjük, címkézzük, és mehetnek a helyükre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése