2019. június 28., péntek

Málnabefőtt és püré



Hozzávalók:
  • málna – esetemben sárga és piros
  • 3 tk cukor, 2 dl-es üvegenként
  • 1 késhegynyi citromsav, 2 dl-es üvegenként
  • víz

Elkészítés:
A málnát SOHA nem szabad megmosni maximum, ha földes, de azt megesszük, és nem tesszük az üvegbe.


A kis üvegeket megtöltjük a málnával. Óvatosan meg is nyomhatjuk, de vigyázva, hogy a szemek ne törjenek meg.

Rátesszük a cukrot, citromsavat és felöntjük vízzel úgy, hogy max. az üveg nyakáig érjen a víz, mert a cukor is enged levet és a gyümölcs is.
Lezárjuk az üvegeket és mehetnek a befőzőautomatába.


A püréhez a málnát botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint lehet édesíteni, de natúrban is mehet az üvegekbe. Kis citromsavat keverjünk bele mindenképpen. Én a 3 kis üvegnyihez fél teáskanálnyit kevertem.

Lezárjuk az üvegeket és ezeket is az automatába tesszük.


80 fokon 30 percig dunsztoljuk.
Mikor lejárt a gép, azonnal kiszedjük, címkézzük, és mehetnek a helyükre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése