2019. június 10., hétfő

Menta lekvár

Egy szelet édes, fonott kaláccsal mennyi!


A menta lekvár amellett, hogy nagyon ízletes, számos jótékony hatása van: erősíti az immunrendszert, segít a megfázásos panaszok és gyomor problémák gyógyításában.

Egy nagyon kellemes íz világú készítményről beszélünk, melyet használhatunk palacsinta töltelékeként, fagylaltok vagy különböző sütemények készítéséhez. Érdemes tehát kipróbálni és élvezni az ízét!

Hozzávalók:
  • 250 g menta levél
  • 2 db citrom
  • 1 kg cukor
  • 0.5 l víz

Elkészítés:







A mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk. 





A citromot héjával együtt szintén apróra daraboljuk. Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tesszük, és 10 percig forraljuk. 




A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk a keveréket. Az így kapott sűrű öntethez hozzáadjuk a cukrot és két órán keresztül lassú tűzön főzzük. 

A színe kicsit bizarr, így üvegben,
de az íze kárpótol ezért bennünket





Ha elkészült, tiszta üvegekbe öntjük és lezárjuk azokat.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése