Egy szelet édes, fonott kaláccsal mennyi! |
A menta
lekvár amellett, hogy nagyon ízletes, számos jótékony hatása van: erősíti az
immunrendszert, segít a megfázásos panaszok és gyomor problémák gyógyításában.
Egy nagyon
kellemes íz világú készítményről beszélünk, melyet használhatunk palacsinta
töltelékeként, fagylaltok vagy különböző sütemények készítéséhez. Érdemes tehát
kipróbálni és élvezni az ízét!
Hozzávalók:
- 250 g menta levél
- 2 db citrom
- 1 kg cukor
- 0.5 l víz
Elkészítés:
A
mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk.
A citromot héjával együtt szintén apróra
daraboljuk. Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tesszük, és 10
percig forraljuk.
A
tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk a keveréket. Az így kapott
sűrű öntethez hozzáadjuk a cukrot és két órán keresztül lassú tűzön főzzük.
A színe kicsit bizarr, így üvegben, de az íze kárpótol ezért bennünket |
Ha
elkészült, tiszta üvegekbe öntjük és lezárjuk azokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése