Két
változatban szoktam készíteni a csalamádét.
A második
változat csupán annyiban különbözik a leírt recepttől, hogy abba nem került
káposzta, hanem a többi hozzá valóból azzal az 1,5 kg-nyi mennyiséggel,
arányosan elosztva több került leszelésre.
Hozzávalók:
- 1,5 kg káposzta
- 1,5 kg paprika,
- 1,5 kg vöröshagyma,
- 1,5 kg zöld paradicsom vagy sárgarépa,
- 1,5 kg uborka,
- 40 dkg cukor,
- 7 dkg só,
- 3 dl 10%-os ecet,
Elkészítés:
Legyalulom
a hozzávalókat, belekeverem a fűszereket. 1 napig állni hagyom, vagy amíg bő
levet ereszt és a cukor, só elolvad, közben többször átkeverem.
Üvegekbe rakom.
Lezárom az üvegeket és befőzőautomatában 85
fokon 25 percig dunsztolom.
Így finom roppanós marad minden a csalamádéban.
Aki
szereti, tehet közé erős paprikát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése