2019. július 27., szombat

Csalamádéim




Két változatban szoktam készíteni a csalamádét.

A második változat csupán annyiban különbözik a leírt recepttől, hogy abba nem került káposzta, hanem a többi hozzá valóból azzal az 1,5 kg-nyi mennyiséggel, arányosan elosztva több került leszelésre.

Hozzávalók:
  • 1,5 kg káposzta
  • 1,5 kg paprika,
  • 1,5 kg vöröshagyma,
  • 1,5 kg zöld paradicsom vagy sárgarépa,
  • 1,5 kg uborka,
  • 40 dkg cukor,
  • 7 dkg só,
  • 3 dl 10%-os ecet,

Elkészítés:
Legyalulom a hozzávalókat, belekeverem a fűszereket. 1 napig állni hagyom, vagy amíg bő levet ereszt és a cukor, só elolvad, közben többször átkeverem. 



Üvegekbe rakom. Lezárom az üvegeket és befőzőautomatában 85 fokon 25 percig dunsztolom. 

Így finom roppanós marad minden a csalamádéban.

Aki szereti, tehet közé erős paprikát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése