Hozzávalók:
- csemegeszőlő (kemény húsú)
- 30 g nádcukor üvegenként
- víz
- 3 dl-es üvegek
Elkészítés:
A szőlőt
megmossuk. lecsepegtetjük, majd leszemezzük. Óvatosan bánjunk vele, hogy
szemezésnél ne repedjen fel a héja a szőlőnek. Ami felreped, ne tegyük közéje, együk
meg.
Töltsük fel
az üvegeket, tömörítéshez ütögessük a tenyerünkhöz az üveg alját.
Tetejére tegyük a cukrot, öntsük fel vízzel. Én ehhez tisztított vizet használok minden esetben, de természetesen jó a csapvíz is.
Lezárjuk az
üvegeket, majd belerakjuk a befőzőautomatába.
80 fokon 30 percig dunsztoljuk. Mikor lejárt az
automata azonnal szedjük ki a kész befőtteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése