2019. augusztus 8., csütörtök

Szőlőbefőtt




Hozzávalók:
  • csemegeszőlő (kemény húsú)
  • 30 g nádcukor üvegenként
  • víz
  • 3 dl-es üvegek

Elkészítés:
A szőlőt megmossuk. lecsepegtetjük, majd leszemezzük. Óvatosan bánjunk vele, hogy szemezésnél ne repedjen fel a héja a szőlőnek. Ami felreped, ne tegyük közéje, együk meg.

Töltsük fel az üvegeket, tömörítéshez ütögessük a tenyerünkhöz az üveg alját.


Tetejére tegyük a cukrot, öntsük fel vízzel. Én ehhez tisztított vizet használok minden esetben, de természetesen jó a csapvíz is.



Lezárjuk az üvegeket, majd belerakjuk a befőzőautomatába.
80 fokon 30 percig dunsztoljuk. Mikor lejárt az automata azonnal szedjük ki a kész befőtteket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése