Hozzávalók:
- 1 nagy tál (10 l-es) citromfű
- 1 l víz
- 1,5 kg cukor
- 1 egész citrom
- 2 egész citrom leve
Elkészítés:
A
citromfüvet jól megmossuk.
Kis
adagonként a lassú présbe adagoljuk (ha olyan présed van, ami ezt bírja).
A citromot
megpucoljuk és azt is a présbe tesszük a legvégén.
Átszűrjük a
kinyert levet. Én a présből kinyert rostot és a szűrés utánit most nem
dolgoztam fel, de aki szereti a citromfű teát, az szárítsa meg feltétlenül.
Miután
leszűrtem, hozzáadtam a vizet a citromok levét, a cukrot és felforraltam.
Addig
kell forralni, míg elfogy a hab. Rengeteg hab lesz, folyamatosan kell leszedni
róla.
Mikor kész
lettem a forralással, üvegekbe töltöttem a szörpöt.
Üvegeket
lezártam és mentek a befőzőautomatába 80 fokra és 20 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése