Imádom,
mikor az élet beleszól a forgatókönyvembe.
A régi
kombinált hűtő felső része évekkel ezelőtt elromlott, de a fagyasztója ment még(még
az a 30 éves két kompresszoros változat). Egészen eddig. Szerencse, hogy ma
kimentem, mert abban van a levesnek való aprólék még, és kellett.
Napok óta
nem mentem a helyiségbe, így nem is láthattam, hogy gond van. Hát a hűtő körül
csupa víz a beton. Kinyitottam, csepeg az egész. Tele van gyümölccsel,
zöldséggel.
Még elég
jól tartották magukat, szerencsére kint is hideg van, így nem olvadtak ki. Főzhetem be a gyönyörű málnát, Tayberryt, és
egy csomó cseresznye is van még. Nem beszélve a zöldségekről.
A benti
hűtő 3 fiókja is fullon van. Nem tudom hova rakni. Valószínű így kuka lesz sok
mindenem.
Szomszéd,
barát, családtag nem jöhet szóba, hogy átvigyem, mert mindenhol csak a kemény 3
fiókos kombinált hűtő van, és szintén fullon mindenkié. Na, meg most nem tudok
fagyasztót venni, így hónapokig senkitől sem várhatom el, hogy tárolgassa az én
dolgaimat.
Gyors
tervezés, hogy minél kevesebb legyen a kár.
A benti új
hűtő 3 fiókjában összébb pakoltam, így szabadult fel helyem. A zöldségek és a
cseresznye befért.
Viszont a 2
csomag hússal megtöltött paprika nem, így azt meg kell főznöm és üvegbe kerül a
töltött paprika.
A málnából- tayberryből egy pikáns vegyes lekvár készül.
Egy adag
málnából pedig málnahab, amit frissen fogyasztunk el.
Viszont így
nem tudok húst venni, tehát még fel kell dolgoznom valamiket, hogy legalább egy
fiók kiürüljön.
Cseresznyét
olvasztok ki, lesz egy adag cseresznyés piskóta és egy adag leves.
Kikerült a
fagyasztóból 1 kg borsó és 1 kg mexikói zöldségkeverék.
A borsóhoz is
és a mexikóihoz is került
- 1,5 tk só
- 1 mk cukor
- csipetnyi citromsav, de tényleg csak csipetnyi legyen,
- kicsi víz, mivel fagyasztott mindegyik, így dunsztolásnál is enged vizet, tehát nem egészen 3/4-ed részig töltöttem vízzel az üvegeket.
100 fokon 90 percig dunsztoltam őket.
Mindegyikből
lett egy olyan üveg, ami nem lett tele, majd ezeket használom fel először.
A citrom
mentésével folytattam. Sokat gondolkodtam mi legyen vele, mert ennyit egyszerre
nem tudok felhasználni. Hát maradt az üvegezés és dunsztolás itt is.
Mikor úszva
menekül a citrom, de nem hagyjuk, és víz alá nyomjuk.
100%-os citromlé és citromkarikák, 40 fokon 60 percig dunsztolva a befőző
automatában.
Házi fagyit
megettünk 2 kis dobozzal. Dinók voltak az ebédek egy kis sült krumplival.
Meg kellene
sütnöm a hájast, de az bizony még 2 kg van a fagyóban, és az minimum 2 egész
napos meló. Erre alszom még egyet, de lehet kettőt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése