Felszedtem
a már „beérett” karalábékat a kertben.
Nagyon
szeretjük frissen, nyersen megenni, elrágcsálni a zsenge karalábét.
Viszont
amit nem ettünk meg, azt megtisztítottam, daraboltam és üvegekbe raktam.
Darabolás tetszés szerint történhet.
Minden
üvegre került adalékmentes tiszta tengeri só – 9dl-es üvegre egy púpos
evőkanálnyi, a 7,2-esre egy csapott evőkanálnyi – felöntöttem vízzel, lezártam
az üvegeket és befőző automatában 100 °C-on
(Kochen) 90 percig dunsztoltam.
Mikor
lejárt az automata kivettem, címkéztem és mehet is a polcra.
Télen
tehető húslevesbe, készülhet belőle krémleves vagy sima karalábé leves, vagy
rántani is lehet, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése