2021. július 23., péntek

Karalábé üvegben

 


Felszedtem a már „beérett” karalábékat a kertben.

Nagyon szeretjük frissen, nyersen megenni, elrágcsálni a zsenge karalábét.

Viszont amit nem ettünk meg, azt megtisztítottam, daraboltam és üvegekbe raktam. Darabolás tetszés szerint történhet.

Minden üvegre került adalékmentes tiszta tengeri só – 9dl-es üvegre egy púpos evőkanálnyi, a 7,2-esre egy csapott evőkanálnyi – felöntöttem vízzel, lezártam az üvegeket és befőző automatában 100 °C-on (Kochen) 90 percig dunsztoltam.

Mikor lejárt az automata kivettem, címkéztem és mehet is a polcra.

Télen tehető húslevesbe, készülhet belőle krémleves vagy sima karalábé leves, vagy rántani is lehet, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése