Hozzávalók:
- 1,4 kg málna velő
- 35 dkg cukor
- 1 cs.3:1 Dr Oetker dzsemfix
- 1 tk apróra vágott friss bazsalikom
Elkészítés:
A
málnavelőt a lassú préssel készítettem el a leszedett málnából. Így a sok-sok
mag nem lesz benne a lekvárunkban.
A velőt
feltettem forrni a cukorral elkevert dzsemfixel. Közben kevergetni kell
természetesen.
Amíg a
lekvár melegedett, egy kis csokornyi bazsalikomot megmostam, jól leszárítottam
a vizet róla és nagyon apróra összevagdaltam..
A lekvárt
forrástól számítva 3 percig zubogva forraljuk, a habot leszedegetjük.
Ezután
beletesszük a bazsalikomot, és újabb 1 percig zubogva forraljuk.
Üvegekbe
merjük a kész lekvárunkat, azonnal lezárjuk és 5-10 percre fejre állítjuk.
Felcímkézzük
és mehet a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése