2021. július 1., csütörtök

Bazsalikomos málnalekvár

 


Hozzávalók:

  • 1,4 kg málna velő
  • 35 dkg cukor
  • 1 cs.3:1 Dr Oetker dzsemfix
  • 1 tk apróra vágott friss bazsalikom

Elkészítés:

A málnavelőt a lassú préssel készítettem el a leszedett málnából. Így a sok-sok mag nem lesz benne a lekvárunkban.

A velőt feltettem forrni a cukorral elkevert dzsemfixel. Közben kevergetni kell természetesen.

Amíg a lekvár melegedett, egy kis csokornyi bazsalikomot megmostam, jól leszárítottam a vizet róla és nagyon apróra összevagdaltam..

A lekvárt forrástól számítva 3 percig zubogva forraljuk, a habot leszedegetjük.

Ezután beletesszük a bazsalikomot, és újabb 1 percig zubogva forraljuk.

Üvegekbe merjük a kész lekvárunkat, azonnal lezárjuk és 5-10 percre fejre állítjuk.

Felcímkézzük és mehet a polcra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése