Hozzávalók:
- 350 ml citromlé
- 20 dkg cukor
- 5 g pektin
- késhegynyi sárga ételfesték (opcionális)
Elkészítés:
A kezeletlen citromok héját lereszeltem, megszárítottam.
Ezután megpucoltam, megszabadítottam a fehér héjrésztől.
A citromokat lassú préssel kifacsartam. Így lett most 350 ml tiszta citromlevem. Lábasba öntöttem.
A cukrot elkevertem a pektinnel és a citromléhez adtam. Jól elkevertem és elkezdtem főzni. Mikor a cukor felolvadt, hozzákevertem az ételfestéket. Nekem por alakú van. Nagyon pici kell belőle, de így szép sárga lesz a zselé, amúgy pedig fehér maradna.
Forrástól számítva 3 percig főztem a zselét, közben a habot leszedtem.
Mini kis üvegekbe adagoltam, azonnal lezártam és fejre állítottam minden üveget.
Nagyon-nagyon pikáns, savanyú még így ennyi cukorral is. Elbírt volna többet is, de akkor elnyomja a citrom savanyú ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése