2022. február 14., hétfő

Citromzselé

Hozzávalók:

  • 350 ml citromlé
  • 20 dkg cukor
  • 5 g pektin
  • késhegynyi sárga ételfesték (opcionális)

Elkészítés:

A kezeletlen citromok héját lereszeltem, megszárítottam.

Ezután megpucoltam, megszabadítottam a fehér héjrésztől.

A citromokat lassú préssel kifacsartam. Így lett most 350 ml tiszta citromlevem. Lábasba öntöttem.

A cukrot elkevertem a pektinnel és a citromléhez adtam. Jól elkevertem és elkezdtem főzni. Mikor a cukor felolvadt, hozzákevertem az ételfestéket. Nekem por alakú van. Nagyon pici kell belőle, de így szép sárga lesz a zselé, amúgy pedig fehér maradna.


Forrástól számítva 3 percig főztem a zselét, közben a habot leszedtem.

Mini kis üvegekbe adagoltam, azonnal lezártam és fejre állítottam minden üveget.

Nagyon-nagyon pikáns, savanyú még így ennyi cukorral is. Elbírt volna többet is, de akkor elnyomja a citrom savanyú ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése