Biztos
vagyok benne, hogy sokan jártak már úgy, hogy megvették a dinnyét és annak
ellenére, hogy szép piros volt, az íze nem volt az igazi, nem volt édes. Az
ilyen dinnyéből sok mindent lehet készíteni, nem kell kidobni semmiképpen sem.
A blogon találsz pár dinnyés receptet már.
Most
lekvárt készítettem a dinnyéből.
Hozzávalók:
- görögdinnye
- cukor
- citromlé és
- dzsemfix
Elkészítés:
A dinnyének a piros húsát kiszedtem, majd lassú présen kipréseltem.
Az így keletkezett dinnyelevet a fazékba öntöttem, megmértem. Nekem ez most 1200 gramm lett.
Kimértem 350 gramm cukrot, amihez 2 csomag dzsemfixet kevertem (3:1). Hozzáadtam a dinnyeléhez és elkezdtem főzni. Mikor jól zubogott, a keletkező habot teaszűrővel leszedtem, és 5 percig zubogva forraltam a lekvárt.
Közben 2 db citromot kifacsartam. Ezt a főzés végén kevertem a lekvárba.
Citromlét nem főzzük soha, mindig akkor kerül a lekvárokba, amikor kész vagyunk és már kikapcsoltok alatta a hőforrást, vagy levettük a lapról.
Kisebb üvegekbe töltöttem a dinnyelekvárt. Minden üveget azonnal lezárunk és fejre állítunk legalább 5 percre.
Visszaforgatás
után címkézhetjük és mehet is a polcra.
A dinnyehéj felhasználásához fent van a blogon pár recept!
Nálam most dulcsáca fog készülni belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése