2022. május 24., kedd

Eperszörp szirupcukorral

 


Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 1/2 l víz
  • 1 kg Koronás Szirupcukor bogyós és csonthéjas gyümölcsökhöz

Elkészítés:

Mossuk meg az epret, távolítsuk el a szárakat, aprítsuk fel, adjuk hozzá a vizet és főzzük 5-10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a szirupcukrot és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.





Másnap nyomkodjuk át, szűrjük le, majd forraljuk fel a szirupot és főzzük 3 percig. Még forrón töltsük a sterilizált üvegekbe és szorosan zárjuk le. Tároljuk hűvös helyen, felnyitás után pedig hűtőben.



Megjegyzés:

  • Ha botmixert használunk az eper pépesítésére, akkor úgy is állhat a hűtőben másnapig. Akkor csak át kell másnap szűrni, forralni, és mehet az üvegekbe.
  • Én a biztonság kedvéért kidunsztolom a befőző automatában 80 fokon 20 percig.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta
    Az üvegek honnan vannak? Van hozzá kupakozó?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Az üvegek topjoy- os üvegek, egy ismerős gyűjti nekem. Igen van karos koronazáróm és különböző színű kupak hozzá. Így tudom lezárni az üvegeket.

      Törlés