Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 1/2 l víz
- 1 kg Koronás Szirupcukor bogyós és csonthéjas gyümölcsökhöz
Elkészítés:
Mossuk meg
az epret, távolítsuk el a szárakat, aprítsuk fel, adjuk hozzá a vizet és főzzük
5-10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a szirupcukrot és tegyük a
hűtőbe egy éjszakára.
Másnap
nyomkodjuk át, szűrjük le, majd forraljuk fel a szirupot és főzzük 3 percig.
Még forrón töltsük a sterilizált üvegekbe és szorosan zárjuk le. Tároljuk hűvös
helyen, felnyitás után pedig hűtőben.
Megjegyzés:
- Ha botmixert használunk az eper pépesítésére, akkor úgy is állhat a hűtőben másnapig. Akkor csak át kell másnap szűrni, forralni, és mehet az üvegekbe.
- Én a biztonság kedvéért kidunsztolom a befőző automatában 80 fokon 20 percig.
Nagyon guszta
VálaszTörlésAz üvegek honnan vannak? Van hozzá kupakozó?
Köszönöm. Az üvegek topjoy- os üvegek, egy ismerős gyűjti nekem. Igen van karos koronazáróm és különböző színű kupak hozzá. Így tudom lezárni az üvegeket.
Törlés