Idén
az első likőrök készülnek, de most csak 1 üveg vodkám van itthon, így málnából
egy fél adag, eperből pedig egy negyed adag készül csak.
Eperlikőr
Hozzávalók a negyed adaghoz:
- 250 g érett eper
- 90 g barna cukor
- kis darab tört fahéj
- 3-4 szem egész szegfűszeg
- negyed csillagánizs
- pár darabka szárított hibiszkusz virág
- kis szárított citromhéj
- 1,8 dl vodka
Elkészítés:
Az epret megmossuk, daraboljuk. Egy 9 dl-es üvegbe tesszük a
fűszereket, cukrot, majd az epreket. Végül ráöntjük a vodkat is.
Lezárjuk az üveget és óvatosan összerázzuk. 8 hétig kell így hűvös
helyen érlelni. Amíg cukor elolvad, addig naponta összerázzuk, azután már
nem kell.
Érlelés lejárta után leszűrjük a kész likőrt, üvegbe töltjük. A
gyümölcsöt egy külön kis üvegbe esszük el.
Málnalikőr
Hozzávalók a fél adaghoz:
- 500 g málna
- 175 g barna kandiscukor
- pár kis darab tört fahéj
- 3-4 szem egész szegfűszeg
- fél csillagánizs
- kis szárított citromhéj
- 3,5 dl vodka
Elkészítés:
Egy 1,5 literes üvegbe tesszük a málnát, a fűszereket és a cukrot.
Végül ráöntjük a vodkát is.
Lezárjuk az üveget és óvatosan összerázzuk. 8 hétig kell így hűvös
helyen érlelni. Amíg cukor elolvad, addig naponta összerázzuk, azután már
nem kell.
Érlelés lejárta után leszűrjük a kész likőrt, üvegbe töltjük. A gyümölcsöt
egy külön kis üvegbe esszük el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése