2022. június 14., kedd

Likőrök - 2022

Idén az első likőrök készülnek, de most csak 1 üveg vodkám van itthon, így málnából egy fél adag, eperből pedig egy negyed adag készül csak.

Eperlikőr

Hozzávalók a negyed adaghoz:

  • 250 g érett eper
  • 90 g barna cukor
  • kis darab tört fahéj
  • 3-4 szem egész szegfűszeg
  • negyed csillagánizs
  • pár darabka szárított hibiszkusz virág
  • kis szárított citromhéj
  • 1,8 dl vodka

Elkészítés:

Az epret megmossuk, daraboljuk. Egy 9 dl-es üvegbe tesszük a fűszereket, cukrot, majd az epreket. Végül ráöntjük a vodkat is.

Lezárjuk az üveget és óvatosan összerázzuk. 8 hétig kell így hűvös helyen érlelni. Amíg  cukor elolvad, addig naponta összerázzuk, azután már nem kell.

Érlelés lejárta után leszűrjük a kész likőrt, üvegbe töltjük. A gyümölcsöt egy külön kis üvegbe esszük el.









Málnalikőr

Hozzávalók a fél adaghoz:

  • 500 g málna
  • 175 g barna kandiscukor
  • pár kis darab tört fahéj
  • 3-4 szem egész szegfűszeg
  • fél csillagánizs
  • kis szárított citromhéj
  • 3,5 dl vodka

Elkészítés:

Egy 1,5 literes üvegbe tesszük a málnát, a fűszereket és a cukrot. Végül ráöntjük a vodkát is.

Lezárjuk az üveget és óvatosan összerázzuk. 8 hétig kell így hűvös helyen érlelni. Amíg  cukor elolvad, addig naponta összerázzuk, azután már nem kell.

Érlelés lejárta után leszűrjük a kész likőrt, üvegbe töltjük. A gyümölcsöt egy külön kis üvegbe esszük el.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése