Hozzávalók:
- 1 nagy csokor ananászmenta
- 2 kg Koronás szirupcukor
- 2 l víz
- 3 db citrom
- ananász aroma (opcionális)
Elkészítés:
Az ananászmentát
leszedjük, átválogatjuk és a szép egészséges részeit használjuk csak fel.
Jól
megmossuk, majd leszárítjuk.
A citromokat
felkarikázzuk.
A vizet
felforraljuk és feloldjuk benne a szirupcukrokat.
A forró szirupba
tesszük az ananászmentát és a citrom karikákat.
Lefedve,
min. 24 órát pihentetjük, érleljük.
Másnap kiszedjük a mentát és a citromokat a szirupból, jól kifacsarjuk őket.
A szörpöt
átszűrjük, majd felforraljuk. Forrástól 3 percig zubogtatjuk.
Ízét erősíthetjük egy üvegcse ananász aromával.
Ezután
tisztára mosott üvegekbe töltjük és lezárjuk őket.
Befőzőautomatában
80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Ezután
címkézzük és helyükre rakjuk őket.
Megjegyzés: Ha nincs szirupcukrod, akkor 1 kg kristálycukorhoz
tegyél 1 tk citromsavat.
A megmaradt citromot beletettem egy befőttes üvegbe, engedtem rá hidegvizet és betettem a hűtőbe. Így sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése