Hozzávalók:
- körte
- citrom – literenként 2 db
- 3 cm-es gyömbér pucolva
- víz- literenként 8 dl
- cukor opcionális – literenként 1-2 ek
Elkészítés:
A körtét
lassú présen kipréseljük. A citromot megpucoljuk és azt is a lassú présbe tesszük,
hozzárakjuk a gyömbért is.
Megmérjük a
kinyert sűrű levet.
Minden liter körteléhez
teszünk 0,8 liter vizet, 2 ek cukrot.
Felforraljuk a levünket. A keletkező habot leszedjük. Mikor nem lesz több hab, hozzáadjuk a narancsaromát, még 2-3 percig még forraljuk.
Tisztára
mosott üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket.
Befőzőautomatába
tesszük és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Dunsztolás
után felcímkézzük és mehet a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése