Hozzávalók:
- szőlő
- citrom – literenként 2 db
- víz- literenként 8 dl
- cukor opcionális – literenként 1-2 ek
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lassú présen kipréseljük. A citromot megpucoljuk és azt is a lassú présbe
tesszük.
Megmérjük a
kinyert sűrű levet.
Minden liter szőlőléhez
teszünk 0,8 liter vizet, 2 ek cukrot.
Felforraljuk
a levünket. A keletkező habot leszedjük. Mikor nem lesz több hab, még 2-3
percig még forraljuk.
Tisztára
mosott üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket.
Befőzőautomatába
tesszük és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Dunsztolás
után felcímkézzük és mehet a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése