2023. október 1., vasárnap

Rostos szőlőlé

 

Hozzávalók:

  • szőlő
  • citrom – literenként 2 db
  • víz- literenként 8 dl
  • cukor opcionális – literenként 1-2 ek

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lassú présen kipréseljük. A citromot megpucoljuk és azt is a lassú présbe tesszük.



Megmérjük a kinyert sűrű levet.

Minden liter szőlőléhez teszünk 0,8 liter vizet, 2 ek cukrot.

Felforraljuk a levünket. A keletkező habot leszedjük. Mikor nem lesz több hab, még 2-3 percig még forraljuk.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket.

Befőzőautomatába tesszük és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk.

Dunsztolás után felcímkézzük és mehet a polcra.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése