Először is megtisztítottam a kelbimbót (már amelyiket meg kellett).
Ezután megmostam, kicsit lecsepegtettem. Elővettem egy mikrós jénai pitesütőt.
Egy rétegben beleraktam a bimbókat, adtam hozzá 1/2 dl vizet. Betettem a mikróba és 1000 W-on 1 percig blansíroztam. Igen, jól olvasod! Mikróban így kell blansírozni.
Hideg vízbe raktam és ment a következő adag a mikróba.
Mikor minddel végeztem, üvegbe raktam a kelbimbókat. A 7,2 dl-es üvegekbe került 1 tk jód mentes só, 1/2 tk ételízesítő, 5-6 szem egész színes bors.Az 1,7-esre mindenből a duplája.
Felöntöttem vízzel. Üvegekre rákerült a lapka.
Befőzőautomatában 100 fokon 110 percig dunsztolom.
A kisebb üvegek elegek nekem párolni vagy rántani. A nagy üvegesből pedig majd rakott kelbimbót készítek magamnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése