2018. szeptember 23., vasárnap

Leveszöldség



Leveszöldség, felkockázott sárgarépa+petrezselyem, valamint petrezselyem és zellerlevél szárítása a téli hónapokra.

Bizony hatalmas segítség így konyhakészre eltenni az ilyesmit. Ebből az alapanyagból igazán vidám a főzés. Az újházi tyúk-húsleveshez, csak leemelünk egyet a kamrapolcról, hiszen mindent tartalmaz, amit csak kell.

Egy darabka zellert, karalábét, kis fej egész vöröshagymát, répát, petrezselyem gyökeret és pár szál petrezselyem zöldet. A vízzel felöntött üvegekbe lezárás előtt teszek egy csapott mokkáskanálnyi jódmentes sót.

100 fokon 90 percig automatáztam. A felkockázott répa zöldség szintén így készül és ezekkel a beállításokkal megy az automatába is.

Blog tulajdonos megjegyzése: A zeller, petrezselyem zöld aszalására, majd későbbi posztban térünk ki.


Forrás: Maczák Sándor és neje receptje és fotója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése