2018. szeptember 23., vasárnap
Leveszöldség
Leveszöldség, felkockázott sárgarépa+petrezselyem, valamint petrezselyem és zellerlevél szárítása a téli hónapokra.
Bizony hatalmas segítség így konyhakészre eltenni az ilyesmit. Ebből az alapanyagból igazán vidám a főzés. Az újházi tyúk-húsleveshez, csak leemelünk egyet a kamrapolcról, hiszen mindent tartalmaz, amit csak kell.
Egy darabka zellert, karalábét, kis fej egész vöröshagymát, répát, petrezselyem gyökeret és pár szál petrezselyem zöldet. A vízzel felöntött üvegekbe lezárás előtt teszek egy csapott mokkáskanálnyi jódmentes sót.
100 fokon 90 percig automatáztam. A felkockázott répa zöldség szintén így készül és ezekkel a beállításokkal megy az automatába is.
Blog tulajdonos megjegyzése: A zeller, petrezselyem zöld aszalására, majd későbbi posztban térünk ki.
Forrás: Maczák Sándor és neje receptje és fotója
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése