2018. szeptember 23., vasárnap

Sertésmájkrém üvegbe zárva



Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vaj vagy zsír
  • 50 dkg sertésmáj
  • 2 ek Dijoni mustár
  • 1,5 ek sima mustár
  • 1 ek méz
  • 3 kk majoránna
  • bors


Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, majd a zsiradék felével megdinsztelem. Közben a májat csíkokra vágom, jól lecsepegtetem.

Mikor a hagyma szép üvegesre párolódott, hozzáadom a májat, az átnyomott fokhagymát, fűszereket, és puhára főzöm fedő nélkül, többször kevergetve az egészet.

Mikor a máj puha, leveszem a tűzről, és botmixerrel, vagy késes aprítóba téve, krémesre mixelem. Közben a maradék zsiradékot felkockázva hozzáadom.
Mikor jó krémes, akkor kis üvegekbe töltöm és kidunsztolom.

Befőző automatában Kochen fokozaton (100 fok) 120 percig dunsztolom. Ella kuktában, kézi beállításon (ez kb. 115-135 fok) 60 percig dunsztolom.

Készétel tartósítása kizárólag befőző automatával vagy kuktával készíthető el. Más módszer nem alkalmas erre a feladatra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése