Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vaj vagy zsír
- 50 dkg sertésmáj
- 2 ek Dijoni mustár
- 1,5 ek sima mustár
- 1 ek méz
- 3 kk majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát
apróra vágom, majd a zsiradék felével megdinsztelem. Közben a májat csíkokra
vágom, jól lecsepegtetem.
Mikor a
hagyma szép üvegesre párolódott, hozzáadom a májat, az átnyomott fokhagymát,
fűszereket, és puhára főzöm fedő nélkül, többször kevergetve az egészet.
Mikor a máj
puha, leveszem a tűzről, és botmixerrel, vagy késes aprítóba téve, krémesre
mixelem. Közben a maradék zsiradékot felkockázva hozzáadom.
Mikor jó
krémes, akkor kis üvegekbe töltöm és kidunsztolom.
Befőző
automatában Kochen fokozaton (100 fok) 120 percig dunsztolom. Ella kuktában,
kézi beállításon (ez kb. 115-135 fok) 60 percig dunsztolom.
Készétel tartósítása kizárólag befőző automatával vagy kuktával készíthető el. Más módszer nem alkalmas erre a feladatra!
Készétel tartósítása kizárólag befőző automatával vagy kuktával készíthető el. Más módszer nem alkalmas erre a feladatra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése