2019. április 12., péntek

Cékla savanyúság



Hozzávalók:
  • cékla
  • alaplé

Üvegenként (7,2 dl):
  • 2 - 4 tk egész kömény (ízlés szerint)
  • 1 db babérlevél

Elkészítés:
A céklát megmossuk, nyersen megpucoljuk, majd kb. 0,5 cm-es szeletekre vagdaljuk.

A tisztára mosott üvegekbe beletesszük a fűszereket, majd az üveg nyakáig megtöltjük a nyers, felszeletelt céklával.

Felöntjük szintén csak nyakig az alaplével.

Üvegeket lezárjuk.
Betesszük a céklával töltött üvegeket az automatába.

Kochen (100 fok) fokozaton, 120 percig dunsztoljuk.

Mikor elkészült azonnal kiszedjük a gépből, és mehet a polcra.

Savanyúság alaplé
Hozzávalók:
  • 10 bögre víz
  • 1,5 bögre 10%-os ecet (a fél bögre lehet pl. vörösbor ecet, nagyon finom ízt ad a céklának. Uborka esetén pedig fehér borecet)
  • 2 bögre cukor
  • 10 dkg jód mentes só

Elkészítés:
A hozzávalókat hidegen összekeverjük és kész is van.

1 bögre = 250 ml (2,5 dl)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése