Hozzávalók:
- cékla
- alaplé
Üvegenként (7,2 dl):
- 2 - 4 tk egész kömény (ízlés szerint)
- 1 db babérlevél
Elkészítés:
A céklát
megmossuk, nyersen megpucoljuk, majd kb. 0,5 cm-es szeletekre vagdaljuk.
A tisztára
mosott üvegekbe beletesszük a fűszereket, majd az üveg nyakáig megtöltjük a
nyers, felszeletelt céklával.
Felöntjük
szintén csak nyakig az alaplével.
Üvegeket
lezárjuk.
Betesszük a
céklával töltött üvegeket az automatába.
Kochen (100 fok) fokozaton, 120 percig dunsztoljuk.
Mikor
elkészült azonnal kiszedjük a gépből, és mehet a polcra.
Savanyúság alaplé
Hozzávalók:
- 10 bögre víz
- 1,5 bögre 10%-os ecet (a fél bögre lehet pl. vörösbor ecet, nagyon finom ízt ad a céklának. Uborka esetén pedig fehér borecet)
- 2 bögre cukor
- 10 dkg jód mentes só
Elkészítés:
A
hozzávalókat hidegen összekeverjük és kész is van.
1 bögre = 250 ml (2,5 dl)
1 bögre = 250 ml (2,5 dl)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése