2019. április 12., péntek

Cseresznye cukorral és kis rummal



Hozzávalók:
  • 1 kg kimagozott cseresznye
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • rum


Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét tálba tesszük.
Rászórjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Óvatosan kevergetve a cseresznyét, hagyjuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon rajta.


Tisztára mosott kisebb üvegekbe töltjük. Tetejére 2-3 ek. rumot teszünk.
Lezárjuk az üvegeket, és 80 fokon 30 percig dunsztoljuk befőző automatában.

Miután lejárt az automata, azonnal kiszedjük a kész befőttet és címkézés után mehet is a helyére.


Elvileg az alkohol tartósít, de nem ilyen kis mennyiségben, tehát ki kell dunsztolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése