2019. április 12., péntek

Citromfű-menta szörp



Hozzávalók:
  • 6 literes tálnyi citromfű és menta vegyesen
  • 4 liter víz
  • 3 citrom
  • 1-1,5 kg cukor ízlés szerint


Elkészítés:
A citromfüvet és a mentát többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Vastag szárairól leszedjük a leveleket, de szárastól is készíthetjük.

Egy tálba tesszük a citromfüvet, mentát, majd a felforralt vízzel leöntjük.
A citromokat kifacsarjuk, a lét betesszük a hűtőbe, a sárga héjat pedig a levelekhez adjuk.


24 órát áztatjuk a citromfüvet.

Másnap leszűrjük, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet és a cukrot.
Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad.


Jól kimosott üvegekbe töltjük a szörpöt. Csavaros tetejükkel lezárjuk az üvegeket, majd dunsztoljuk.

A csavaros tető alá nem szabad sem celofánt sem Folpackot tenni, ugyanis azok gyűrődhetnek és nem zár jól a tető, így vákuum sem tud keletkezni, ami pedig elengedhetetlen a tartósítószer mentes befőzésnél!!

Ha úgy látjuk, hogy nem zár a csavaros tetőnk rendesen, akkor inkább vegyünk újat!!

A dunsztolást a Weninger befőző automatában végeztem el.
80 fokon 20 percig dunsztoltam a szörpöt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése