2019. április 12., péntek

Roppanós virsli üvegben



Virsli saláta
  • 1 kg Bécsi roppanós virsli (Frankfurti roppanós is jó)
  • 1/2 kg hagyma

Fűszerek:
  • mustármag
  • egész bors
  • babérlevél

Ecetes lé:
  • 1/2 l víz
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 1/2 tk só
  • 1 ek cukor

Elkészítés:
Az ecetes lét hidegen elkeverjük, hogy a só és a cukor teljesen feloldódjon.
A fűszereket az üvegek aljába rakjuk.

A virslit és a hagymát felkarikázzuk, összekeverjük.

Az üvegeket megtöltjük a hagymás virslivel. Az üveg alját tenyerünkkel megütögetjük többször, hogy tömörödjön az üvegben a saláta.

Ráöntjük a hideg levet, lezárjuk az üvegeket és 100 fokon 60 percig dunsztoljuk.

Ezekben az üvegekben eredetileg is virsli volt, amit párom kint szokott venni Németországban, és az üvegeket szorgalmasan hazahozta nekem.

Virsli egészben, vagy félbevágva
A virsliket belerakjuk az üvegbe, nem szorítjuk bele, de azért amennyire lehet, megtöltjük. Szorítani azért nem szabad, mert akkor dunsztolás közben szétrepedhetnek.

Erre az üveg méretre (4 dl) 1 tk jódmentes sót tettem és hideg csapvízzel töltöttem fel. Lezártam és ment a salátákkal együtt a gépbe, de ezeket 25 percig hagytam csak az automatában.

Megnéztem a német üveges virsli összetevőit, ami szintén víz és só és hőkezeléssel készült, tartósítószer nélkül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése