Virsli saláta
- 1 kg Bécsi roppanós virsli (Frankfurti roppanós is jó)
- 1/2 kg hagyma
Fűszerek:
- mustármag
- egész bors
- babérlevél
Ecetes lé:
- 1/2 l víz
- 2 dl 10%-os ecet
- 1/2 tk só
- 1 ek cukor
Elkészítés:
Az ecetes
lét hidegen elkeverjük, hogy a só és a cukor teljesen feloldódjon.
A
fűszereket az üvegek aljába rakjuk.
A virslit
és a hagymát felkarikázzuk, összekeverjük.
Az üvegeket
megtöltjük a hagymás virslivel. Az üveg alját tenyerünkkel megütögetjük többször,
hogy tömörödjön az üvegben a saláta.
Ráöntjük a
hideg levet, lezárjuk az üvegeket és 100 fokon 60 percig dunsztoljuk.
Ezekben az
üvegekben eredetileg is virsli volt, amit párom kint szokott venni
Németországban, és az üvegeket szorgalmasan hazahozta nekem.
Virsli
egészben, vagy félbevágva
A virsliket
belerakjuk az üvegbe, nem szorítjuk bele, de azért amennyire lehet, megtöltjük.
Szorítani azért nem szabad, mert akkor dunsztolás közben szétrepedhetnek.
Erre az
üveg méretre (4 dl) 1 tk jódmentes sót tettem és hideg csapvízzel töltöttem
fel. Lezártam és ment a salátákkal együtt a gépbe, de ezeket 25 percig hagytam csak az automatában.
Megnéztem a
német üveges virsli összetevőit, ami szintén víz és só és hőkezeléssel készült,
tartósítószer nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése