Hozzávalók:
- cseresznye
- cukor
- víz
Elkészítés:
A cseresznyét pár órán keresztül langyos vízben áztatjuk. Ez azért kell, hogy az esetleges lakókat kiköltöztessük a gyümölcsből.
Miután áztattuk, majd megmostuk, leszáraztuk a cseresznyét, tisztára mosott üvegekbe rakjuk. Az üveg alját többször ütögetjük a tenyerünkkel, hogy tömörödjön a gyümölcs, amennyire csak lehet.
Az üvege csak nyakáig töltjük.
Mikor megtöltöttük az üvegeket, akkor 4 ek cukor kerül a gyümölcsre, üvegenként. Feltöltjük vízzel úgy, hogy az is csak a nyakáig érjen az üvegben.
Tiszta lapkával lezárjuk és belerakjuk a befőzőautomatába.
80 fokon 30 percig dunsztoljuk. Mikor lejárt a gép, azonnal ki kell szedni, mert különben megpuhul a gyümölcs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése