2019. április 12., péntek

Cseresznyebefőtt


Hozzávalók:

  • cseresznye
  • cukor
  • víz
Elkészítés:

A cseresznyét pár órán keresztül langyos vízben áztatjuk. Ez azért kell, hogy az esetleges lakókat kiköltöztessük a gyümölcsből.


Miután áztattuk, majd megmostuk, leszáraztuk a cseresznyét, tisztára mosott üvegekbe rakjuk. Az üveg alját többször ütögetjük a tenyerünkkel, hogy tömörödjön a gyümölcs, amennyire csak lehet.
Az üvege csak nyakáig töltjük.


Mikor megtöltöttük az üvegeket, akkor 4 ek cukor kerül a gyümölcsre, üvegenként. Feltöltjük vízzel úgy, hogy az is csak a nyakáig érjen az üvegben.
Tiszta lapkával lezárjuk és belerakjuk a befőzőautomatába.


80 fokon 30 percig dunsztoljuk. Mikor lejárt a gép, azonnal ki kell szedni, mert különben megpuhul a gyümölcs.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése