2019. április 12., péntek

Paprikasaláta



Hozzávalók:

  • paprika
  • savanyúság alaplé


Elkészítés:
A paprikákat megmosom, kiveszem a csumáját és szeletelem. Lehet hosszában, keresztben, de akár karikára is szelni, kinek hogy szimpatikus.

Kisebb, 1 adagos üvegekbe töltöm a paprika szeleteket. Óvatosan, hogy ne törjenek el meg is lehet nyomkodni.

Elkészítem az alaplét.

Hozzávalók:
  • 10 bögre víz
  • 1,5 bögre 10%-os ecet
  • 2 bögre cukor
  • 10 dkg jód mentes só

Elkészítés:
A hozzávalókat hidegen összekeverjük és kész is van.

Ez a mennyiség nagy adag savanyúsághoz való, tehát arányaiban csökkentettem ehhez a 2 kis üveg paprikához.

Az alaplét én módosítottam most úgy, hogy 1 bögre balzsamecet és fél bögre 10 %-os ecet került hozzá.

Ha kész az alaplé, ráöntöm a paprikára. Lezárom az üvegeket és mehetnek az automatába.

Együtt automatáztam az ivólével, 85 fokon 25 percig.

Ha lejárt a gép, kiszedem, címkézem és készen is vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése