Hozzávalók:
- 2,5 kg leszemezett ribizli
- 80 dkg nádcukor
- 4 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A jól
megmosott, lecsepegtetett, majd leszemezett ribizlit egy üveg, vagy porcelán
tálba öntjük (én a Tupperware kristály tálait használom mindig ilyenkor).
Ráöntjük a
nádcukrot és a vaníliás cukrokat.
Addig
kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad.
Ezután
kisebb üvegekbe rakjuk a ribizlit. Annyi levet teszünk rá, hogy ellepje.
Lezárjuk az üvegeket és befőző automatába tesszük.
A
visszamaradt lét szörpként fogyaszthatjuk. Pár napig eláll a hűtőben is, de ha
nem akarjuk elfogyasztani, akkor azt is üvegbe töltjük és mehet a befőző
automatába.
85 fokon 20
perc alatt kidunsztoljuk.
Mikor a gép
lejárt, azonnal kiszedjük a kész gyümölcsöt.
Felcímkézzük
és mehetnek is a helyükre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése