2019. április 12., péntek

Cukrozott piros ribizli



Hozzávalók:
  • 2,5 kg leszemezett ribizli
  • 80 dkg nádcukor
  • 4 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:
A jól megmosott, lecsepegtetett, majd leszemezett ribizlit egy üveg, vagy porcelán tálba öntjük (én a Tupperware kristály tálait használom mindig ilyenkor).

Ráöntjük a nádcukrot és a vaníliás cukrokat.
Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad.
Ezután kisebb üvegekbe rakjuk a ribizlit. Annyi levet teszünk rá, hogy ellepje. Lezárjuk az üvegeket és befőző automatába tesszük.

A visszamaradt lét szörpként fogyaszthatjuk. Pár napig eláll a hűtőben is, de ha nem akarjuk elfogyasztani, akkor azt is üvegbe töltjük és mehet a befőző automatába.

85 fokon 20 perc alatt kidunsztoljuk.

Mikor a gép lejárt, azonnal kiszedjük a kész gyümölcsöt.
Felcímkézzük és mehetnek is a helyükre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése