Viktóriának
szoktam rendszeresen venni a kivit. Van, hogy az 1 kg-os kivi 3-4 nap alatt
elfogy, de van, hogy még 2 hét múlva is ott áll a maradék pár szem, amit már
nem kívánt. Így jártunk most is. Marad 5 szem kivi, ami szépen beérett már,
kezdett puhulni. Így ma megint mentő akcióztam kicsit. Majd így pirítóssal
megeszi a kisasszony, na meg persze én is.
Kivi lekvár pektinnel
Hozzávalók:
5 db megmaradt
kivink
3 ek cukor
2 tk pektin
Elkészítés:
A kiviket megpucoltam,
feldaraboltam és egy lábasba tettem. Kis fokozaton elkezdtem melegíteni, közben
kevergettem. Semmilyen gyümölcshöz nem teszek vizet, mert a lassú melegítéssel
a puhulás közben a gyümölcsök víztartalma is kijön és az bőven elegendő a
lekvárokhoz, dzsemekhez, és kevesebb zselésítő anyag is elegendő, mint akkor,
ha vízben van készítve a gyümölcs.
Visszatettem
a tűzhelyre és most már közepes fokozaton főztem. Forrástól számítva 5 percet
kell a pektines cukorral főzni a lekvárokat.
Kisebb
üvegekbe töltöttem a forró kivi lekvárt és azonnal lezárva az üveget, 5 percre fejre
állítottam őket.
Visszaforgatás
után címkéztem és mehetnek a helyükre, a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése