A körtét
meghámoztam, magházát eltávolítottam és negyedeltem. Így jobban kihasználható
az üveg, nem marad benne annyi levegős rész.
Minden üveg
aljába került egy darabka fahéj, 3 db szegfűszeg, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 1
késhegynyi citromsav. Ez a színmegóvása miatt került bele.
Belepakoltam
az üvegbe a körtét. Tetejére 2 ek cukor került, majd felöntöttem tisztított
vízzel.
Lezártam az
üvegeket és ment a befőzőautomatába. 85 fokon 30 percig dunsztoltam.
Mikor a gép
kikapcsol, azonnal ki kell szedni, nehogy megpuhuljon a gyümölcs.
Címkézés,
fotózás és mehetnek a polcra, már ha lenne hely a polcomon. Így egyenlőre a
tűzhelyen marad minden míg kerítek nekik helyet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése