Hozzávalók:
- sárgabarack
- cukor
- víz
Elkészítés:
A barackokat jól megmossuk. Éles késsel ketté vágjuk, kivesszük a magját.
A fél barackokat üvegekbe rakjuk. Én nem pucoltam meg, héjastól tettem el, de pucolható is természetesen.
Az üvegek alját tenyeremmel ütögettem, hogy kicsit tömörödjön, de a gyümölcsöt nyomkodni nem szabad.
A gyümölcs az üveg nyakáig érjen. Üvegenként 4-5 ek cukor került, majd felöntöttem vízzel úgy, hogy az is csak az üvegek nyakáig érjen.
Lapkával lezárt üvegek a befőzőautomatába kerültek.
80 fokon 30 percig dunsztoljuk. Mikor a gép lejár, azonnal kiszedjük a kész befőttet.
Nagyon szeretjük a sárgabarackot, de inkább lekvár, vagy dzsúsz, nektár szokott készülni belőle, mivel a gyerekkori emlékem a befőttel az volt, hogy összelottyad a barack, és nem szerettük.
Mióta befőzőautomatám van, azóta teszek el befőttnek is. A több hónapi állás alatt sem lottyad össze így a barack és nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése