Hozzávalók:
- 500 g rózsaszirom - lehet csak sötét piros, de én most vegyesen szedtem a rózsát
- 1 csokor citromfű
- 4 db citrom leve
- 1,5 kg Aranybarna cukor
- 3,5 l víz
Elkészítés:
A
rózsaszirmokat leszedjük, folyóvíz alatt megmossuk.
Csak
vegyszer mentes rózsát szabad elkészíteni!!
A szirmokat
és a citromfüvet beletettem Ella kuktám edényébe. Ráöntöttem a vizet, majd Kézi
beállításon 5 percig főztem tető nélkül, közben többször belenyomkodtam a
szirmokat a vízbe.
Miután a
szirmok összeestek, és lejárt a főzési idő, rátettem a kuktára a tetejét és így
még 3 percig főztem.
Mikor
lejárt az idő, a gépet kikapcsoltam és megvártam, míg a gőz magától távozik a
kuktából.
Ezután
kivettem a betétedényt és így hagytam langyosra hűlni az oldatot.
Szűrés,
szirmok kinyomkodása után hozzáadtam a cukrot és az átszűrt citromlevet.
A cukor
oldódásáig kevergettem a szörpöt.
Tisztára
mosott üvegekbe mertem, majd sorban beleállítottam a megtöltött, jól lezárt
üvegeket a befőzőautomatába.
Az automatát feltöltöttem vízzel úgy, hogy az, az
üvegek 3/4-ed részét ellepje. Lezártam az automatát a fedővel. 80 fokra és 20
percre állítottam és így kidunsztoltam a szörpöt.
Amikor
lejárt a program, kiszedtem a kész szörpöt, címkéztem az üvegeket és végleges
helyükre tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése