Az ivóléhez
és a szörphöz az ivólékészítőt használtam.
5 és fél liter lé jött ki a
barackból.
Ebből 2 liternyit vettem el ivólének, amihez 40 dkg cukrot kevertem.
A maradékból lett a szörp, ebbe literenként 80 dkg cukor került.
Addig
kevergettem mindegyiket, amíg a cukor elolvadt.
Ezután üvegekbe töltöttem,
lezártam mindet és a befőző automatában 80 fokon 20 percig dunsztoltam őket.
A zseléhez
a barackot a gyümölcscentrifugán átengedtem.
600 ml léhez tettem 0,5 kg 2:1-ben
befőző cukrot.
Forrástól 1 percig főztem.
Forrón üvegekbe mertem, azonnal
lezártam és fejre állítottam 10 percre az üvegeket.
A pici maradékos üveget
direkt fejre állítva fotóztam. Olyan szilárd lett a zselé, hogy még most órák
múltán is fejen van a kis üveg és áll a zselé benne, mint a cövek.
A piros
pedig limonádé.
A limonádét
csak úgy hirtelen ötletből automatáztam le.
A
limonádéban van citrom, szeder, Tayberry, málna, sárgabarack (ki sem
maradhatott volna), kevés cukor és persze víz. Ez az egyveleg akkor a
legfinomabb, ha minimum 3 napot érik. Akkor lesz isteni gyümölcslimonádénk.
Behűtve nagyon finom. És miért nem vigyük ezt a nyári italt el télire is???
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése