Hozzávalók:
- 6 db normálméretű golden alma (kb. 1 kg vagy kicsit több)
- 1 db citrom
- víz
- cukor
Elkészítés:
Az almákat
megmossuk, a magházát kivesszük.
A citromot
is meghámozzuk.
A
gyümölcsöket lassú préssel kipréseljük. Elvileg nem kellene kivenni az almák
magházát, de mivel és a szárazanyagot is fel fogom használni, ezért ki kellett
venni, mert a prés a magokat, magtokot is szétdarálná.
Megmérjük a
kinyert lét. Nekem pontosan 500 ml lett most.
Ehhez kell
4 dl víz és 50 dkg cukor.
A vízből és
cukorból szirupot főzünk.
Hozzáadjuk az
almalét és egyet forralunk rajta.
A keletkező habot leszedjük.
Dunsztolás előtt |
Üvegekbe
töltjük és berakjuk a befőzőautomatába.
A szárazanyaghoz adunk a szörpből, és vizet is teszünk hozzá. Lényegében egy pohárnyi hígított szörpöt kell hozzáadni. Ízlés szerint cukrot teszünk egyet rottyantunk rajta, hogy a cukor felolvadjon és üvegbe tesszük, majd a szörp mellé a befőzőautomatába.
Ezt én joghurthoz fogom így elhasználni.
Aki
szeretné természetesen lekvárrá, dzsemmé is főzheti.
80 fokon 20 percig dunsztoljuk őket.
Megjegyzés: Természetesen sokkal több almával érdemes dolgozni, ha télire tesszük majd el, de nekem most itt árválkodott ez a pár alma, de már nem ettük. Így feldolgoztam mielőtt tönkre ment volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése