2019. május 23., csütörtök

Almaszörp



Hozzávalók:
  • 6 db normálméretű golden alma (kb. 1 kg vagy kicsit több)
  • 1 db citrom
  • víz
  • cukor

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, a magházát kivesszük.
A citromot is meghámozzuk.




A gyümölcsöket lassú préssel kipréseljük. Elvileg nem kellene kivenni az almák magházát, de mivel és a szárazanyagot is fel fogom használni, ezért ki kellett venni, mert a prés a magokat, magtokot is szétdarálná.












Megmérjük a kinyert lét. Nekem pontosan 500 ml lett most.










Ehhez kell 4 dl víz és 50 dkg cukor.
A vízből és cukorból szirupot főzünk. 







Hozzáadjuk az almalét és egyet forralunk rajta.









A keletkező habot leszedjük.







Dunsztolás előtt






Üvegekbe töltjük és berakjuk a befőzőautomatába.










A szárazanyaghoz adunk a szörpből, és vizet is teszünk hozzá. Lényegében egy pohárnyi hígított szörpöt kell hozzáadni. Ízlés szerint cukrot teszünk egyet rottyantunk rajta, hogy a cukor felolvadjon és üvegbe tesszük, majd a szörp mellé a befőzőautomatába. 


Ezt én joghurthoz fogom így elhasználni.
Aki szeretné természetesen lekvárrá, dzsemmé is főzheti.







80 fokon 20 percig dunsztoljuk őket.






Megjegyzés: Természetesen sokkal több almával érdemes dolgozni, ha télire tesszük majd el, de nekem most itt árválkodott ez a pár alma, de már nem ettük. Így feldolgoztam mielőtt tönkre ment volna.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése