Hozzávalók:
- 1 jó nagy csokor citromfű
- 1 kezeletlen citrom
- 1 kg Koronás Szirupcukor vagy sima kristálycukor
- 3/4 l víz
Elkészítés:
Öntsük a vizet egy edénybe, oldjuk fel benne a
szirupcukrot és főzzük addig, míg a szirup átlátszó nem lesz.
Közben öblítsük le a citromfüvet és rázzuk le jól. Csipkedjük le a leveleket.
Mossuk meg és karikázzuk fel a citromot.
Adjuk a
citromfüvet
és a citromkarikákat a sziruphoz, keverjük át,
fedjük le, majd pihentessük 48 órán
keresztül.
Szűrjük le a szirupot, majd forraljuk fel 3 percig.
Töltsük forrón
az üvegbe, majd jól zárjuk le.
Hűtőben tárolva finom frissítőnk lesz, amit ásványvízzel hígítva fogyaszthatunk.
Dunsztolás előtt |
Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, hogy télen is legyen citromfű szörpünk, akkor a megtöltött üvegeket tegyük a befőzőautomatába és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk ki.
Ezután címkézzük fel az üvegeket és mehetnek a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése