2019. május 25., szombat

Citromfű szörp szirupcukorral


Hozzávalók:
  • 1 jó nagy csokor citromfű
  • 1 kezeletlen citrom
  • 1 kg Koronás Szirupcukor vagy sima kristálycukor
  • 3/4 l víz

Elkészítés:
Öntsük a vizet egy edénybe, oldjuk fel benne a szirupcukrot és főzzük addig, míg a szirup átlátszó nem lesz. 






Közben öblítsük le a citromfüvet és rázzuk le jól. Csipkedjük le a leveleket.








Mossuk meg és karikázzuk fel a citromot.










Adjuk a citromfüvet 









és a citromkarikákat a sziruphoz, keverjük át, 










fedjük le, majd pihentessük 48 órán keresztül. 








Szűrjük le a szirupot, majd forraljuk fel 3 percig. 

Töltsük forrón az üvegbe, majd jól zárjuk le.

Hűtőben tárolva finom frissítőnk lesz, amit ásványvízzel hígítva fogyaszthatunk.

Dunsztolás előtt






Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, hogy télen is legyen citromfű szörpünk, akkor a megtöltött üvegeket tegyük a befőzőautomatába és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk ki.







Ezután címkézzük fel az üvegeket és mehetnek a polcra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése