Hozzávalók:
- 16-20 db nagy bodzavirág (délben, napos időben szedve)
- 7,5 l víz
- 3 citrom karikázva
- 3 kg cukor
- 10 dkg citromsav
Elkészítés:
A vízből,
cukorból szirupot főzünk.
A
bodzavirágot nem szabad megmosni. Én leszedés után kiterítem a napra, az asztalra,
és ha vannak benne bogárkák, szépen kiiszkolnak a virágokból.
A virágokat
egy nagy fazékba vagy nagy tálba teszem, amit le tudok fedni vagy hagyom abban
az edényben, amiben forraltam, és belerakom a kihűlt szirupba a virágokat.
Kicsit lenyomkodom, és lefedem.
Hűvös
helyen 24-48 órát hagyom állni.
Ezután
üvegekbe szűröm a szörpöt, és 80 fokon 20 percig dunsztolom a befőzőautomatában.
Régen
szörptartósítóval tettem el, de mióta van automatám, azt nem használok már.
Megjegyzés: Ugyan így készítem az akácvirágból is a szörpöt.
Megjegyzés: Ugyan így készítem az akácvirágból is a szörpöt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése