2019. május 13., hétfő

Bodzaszörp


 
                                                                 
Hozzávalók:
  • 16-20 db nagy bodzavirág (délben, napos időben szedve)
  • 7,5 l víz
  • 3 citrom karikázva
  • 3 kg cukor
  • 10 dkg citromsav

Elkészítés:
A vízből, cukorból szirupot főzünk.

A bodzavirágot nem szabad megmosni. Én leszedés után kiterítem a napra, az asztalra, és ha vannak benne bogárkák, szépen kiiszkolnak a virágokból.


A virágokat egy nagy fazékba vagy nagy tálba teszem, amit le tudok fedni vagy hagyom abban az edényben, amiben forraltam, és belerakom a kihűlt szirupba a virágokat. Kicsit lenyomkodom, és lefedem.

Hűvös helyen 24-48 órát hagyom állni.

Ezután üvegekbe szűröm a szörpöt, és 80 fokon 20 percig dunsztolom a befőzőautomatában.

Régen szörptartósítóval tettem el, de mióta van automatám, azt nem használok már.

Megjegyzés: Ugyan így készítem az akácvirágból is a szörpöt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése