2019. május 16., csütörtök

Leveszöldségek



Hozzávalók:
  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • hagyma
  • karalábé
  • zellergumó
  • só (adalékmentes-tengeri)
  • víz

Elkészítés:





A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.
7,2 dl-es befőttes üvegekbe rendezzük. Nálam 3 üvegbe került zeller és karalábé is, háromba nem tettem, mert nem minden leveshez kell ez a két zöldség.










Minden üvegre tettem 2,5 tk-nyi tengeri sót.
Tisztított vízzel felöntöttem, amit én egy vízszűrő kancsóban készítek el.





Lezártam a lapkával az üvegeket.










Befőzőautomatába tettem. Felöntöttem az automatát annyi vízzel, hogy az üvegek nyakáig érjen. Löttyintettem a vízbe egy kis ecetet is. Ez azért kell, hogy a forrásban levő vízből kicsapódó vízkő ne rakódjon rá sem az automata falára, sem az üvegekre.

Kochen (100 fok) 90 perc a dunsztolás.

Mikor a gép kikapcsol, azonnal kiszedem a zöldséges üvegeket és a pulton hagyom kihűlni.

Ezután címkézem és mehetnek a spájz polcra.

Amikor ételbe tesszük a sózásnál számoljunk azzal, hogy az üvegekbe is tettünk sót. A levével együtt használjuk fel természetesen, azt nem borítjuk ki, abban bent van az ízek egy része már!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése