Hozzávalók:
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- hagyma
- karalábé
- zellergumó
- só (adalékmentes-tengeri)
- víz
Elkészítés:
A
zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.
7,2 dl-es
befőttes üvegekbe rendezzük. Nálam 3 üvegbe került zeller és karalábé is, háromba
nem tettem, mert nem minden leveshez kell ez a két zöldség.
Minden
üvegre tettem 2,5 tk-nyi tengeri sót.
Tisztított
vízzel felöntöttem, amit én egy vízszűrő kancsóban készítek el.
Lezártam a
lapkával az üvegeket.
Befőzőautomatába
tettem. Felöntöttem az automatát annyi vízzel, hogy az üvegek nyakáig érjen.
Löttyintettem a vízbe egy kis ecetet is. Ez azért kell, hogy a forrásban levő
vízből kicsapódó vízkő ne rakódjon rá sem az automata falára, sem az üvegekre.
Kochen (100
fok) 90 perc a dunsztolás.
Mikor a gép
kikapcsol, azonnal kiszedem a zöldséges üvegeket és a pulton hagyom kihűlni.
Ezután
címkézem és mehetnek a spájz polcra.
Amikor
ételbe tesszük a sózásnál számoljunk azzal, hogy az üvegekbe is tettünk sót. A
levével együtt használjuk fel természetesen, azt nem borítjuk ki, abban bent
van az ízek egy része már!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése