Hozzávalók:
- 1/2 kg fürtös vagy kígyóuborka
- 2 ek cukor
- só
- 6 ek 10%-os ecet
- 1 nagy gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az
uborkákat megmossuk, leszárítjuk.
A kígyó
uborkát héjastól leszeljük, a fürtös uborkát megpucoljuk, és úgy szeljük le.
A tálban
levő szeletelt uborkát enyhén megsózzuk, összekeverjük.
Rátesszük a
cukrot és az ecetet, ezzel is jól elkeverjük.
Félretesszük, közben néha megkeverjük.
Mikor az íz megfelelő számunkra, a fokhagymát is beletesszük, átpréseljük a fokhagymanyomón, vagy nagyon apróra vagdaljuk.
Belekeverjük
a salátába.
Megszórjuk
pirospaprikával és elkeverjük.
Van, aki
csak a tetejére szórja a pirospaprikát, ez ízlés és szokás kérdése.
Rátesszük a
tálra a tetejét és tálalásig hűtőbe tesszük az uborkasalátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése