2019. május 19., vasárnap

Uborkasaláta



Hozzávalók:
  • 1/2 kg fürtös vagy kígyóuborka
  • 2 ek cukor
  • 6 ek 10%-os ecet
  • 1 nagy gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, leszárítjuk.








A kígyó uborkát héjastól leszeljük, a fürtös uborkát megpucoljuk, és úgy szeljük le.









A tálban levő szeletelt uborkát enyhén megsózzuk, összekeverjük.









Rátesszük a cukrot és az ecetet, ezzel is jól elkeverjük.






Félretesszük, közben néha megkeverjük.




Mikor már engedett jócskán levet, átkeverjük, megkóstoljuk és ízlésünkhöz igazítjuk.







Mikor az íz megfelelő számunkra, a fokhagymát is beletesszük, átpréseljük a fokhagymanyomón, vagy nagyon apróra vagdaljuk.
Belekeverjük a salátába.



Dunsztolás előtt






Kisebb üvegekbe tömjük, majd befőzőautomatában 85 fokon 25 percig dunsztoljuk.










Dunsztolás után


Fogyasztáskor:
Megszórjuk pirospaprikával és elkeverjük.
Van, aki csak a tetejére szórja a pirospaprikát, ez ízlés és szokás kérdése.
Rátesszük a tálra a tetejét és tálalásig hűtőbe tesszük az uborkasalátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése