2019. június 29., szombat

Mennyei szörp 2.



Hozzávalók:
  • 2 óriás csokor citromfű
  • 20 dkg eper
  • 3 db kivi
  • 7 db mandarin
  • 2 nagy BIO citrom
  • 1,8 kg cukor
  • kb. 4 l víz
  • 3 tk citromsav

Elkészítés:





A citromfüvet megmossuk, és saláta centrifugában megszárítjuk. Ezután aprítóba tesszük és durvára aprítjuk.
Beletesszük egy 5 literes üvegbe.





Az epret megmossuk, kicsumázzuk és turmixba vagy smoothie gépbe tesszük.
A kiviket meghámozzuk és mehet az eperhez a turmixba. Pépesítjük őket és a citromfűhöz öntjük.






A mandarinok levét hozzáfacsarjuk és a citromokat szintén. Ezek is mennek az üvegbe.
A citromok héját kis darabokra vágjuk és hozzáadjuk azt is.




Ráöntjük a cukrot, hozzáadjuk a citromsavat.


A vizet felforraljuk és a növényre, gyümölcsökre öntjük.
Jól elkeverjük. Lezárjuk az üveget. Naponta többször átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. 24 órát minimum állni hagyjuk, többször átkevergetve.





Miután állt legalább 1 napot, leszűrjük, a citromfüvet jól kinyomkodjuk.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, amiket lezárunk.






Befőző automatában 80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Miután lejárt az automata, kiszedjük a kész szörpöket, címkézzük és mehetnek a helyükre.







Hígítva fogyasztjuk, vagy használhatjuk nyáron limonádé ízesítésére is.

Megjegyzés: Az összetevőket úgy variáljuk, ahogy akarjuk, vagy ami éppen van otthon gyümölcs és már nem akarjuk elfogyasztani, azt így felhasználhatjuk. Menta is kerülhet bele, vagy kóla fűszer, de most én azokat kihagytam, mert permetezés volt és a gyümölcsfákról átszállt a permet ezekre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése