Hozzávalók:
- 600 g alma (zöld alma) - előkészítve mérjük ki
- 650 g sárgabarack - előkészítve mérjük ki
- 1 tasak Dr. Oetker vagy Haas Dzsemfix Extra 2:1
- 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
- 500 g cukor (gyümölcscukor)
Előkészítés:
Az almát
meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
A
sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és nagyobb darabokra hagyjuk.
Mindegyikből
kimérjük a hozzávalóknál leírt mennyiséget.
Elkészítés:
A
gyümölcsöket és a vaníliás cukrot egy megfelelő méretű főzőedénybe tesszük.
A
dzsemfixet 2 ek. cukorral elkeverjük és ezt is a gyümölcshöz adjuk.
Az elegyet
állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is
hozzáadjuk. Újra forrástól, legalább 3 percig zubogva forraljuk.
Ha
szükséges a habot közben leszedjük.
Jól
kimosott üvegekbe merjük. Lezárjuk az üvegeket és 5 percre fejre állítjuk.
Ötlet: Ha van odahaza baracklikőrünk,
akkor az üvegekbe töltés előtt 2 ek-nyit adhatunk a dzsemhez. Jól elkeverjük.
Persze ezzel már nem főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése