Hozzávalók:
- csemegekukorica – friss legyen és zsenge, de szép szemekkel telve a cső
- 2 tk só - 2 literes üvegenként
- 2 kockacukor vagy 2 tk cukor - 2 literes üvegenként
- víz
Elkészítés:
Megtisztítjuk
a kukoricákat.
Megmossuk,
levágjuk a végein a felesleges szárrészt. Hideg vízben kb. 1 órát áztatjuk.
Vagy
akkorára vágjuk, mint az üveg magassága, vagy félbe, mint ahogy én csináltam
most. Belerakjuk az üvegekbe.
Felengedjük
vízzel. Ha úgy látjuk, hogy fehéres, „tejes” lesz a víz, akkor leöntjük róla.
Addig cserélgetjük a vizet rajta, amíg szép tiszta marad az üvegben.
Ha már a
víz tiszta, hozzáadjuk a sót, cukrot is. Lezárjuk az üvegeket.
Befőzőautomatában
100 fokon (Kochen) 120 percig
dunsztoljuk.
Mikor
lejárt az automata kiszedjük, hagyjuk hűlni, majd címkézzük és mehet a kamra
polcra.
Fogyasztáskor
már csak meg kell melegíteni, főzni nem kell.
Én 1 percre
be szoktam tenni a mikróba és fogyaszthatjuk is.
Ma 10 cső kukorica került az üvegekbe |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése