2019. július 21., vasárnap

Csemegekukorica üvegben



Hozzávalók:
  • csemegekukorica – friss legyen és zsenge, de szép szemekkel telve a cső
  • 2 tk só - 2 literes üvegenként
  • 2 kockacukor vagy 2 tk cukor - 2 literes üvegenként
  • víz
Elkészítés:
Megtisztítjuk a kukoricákat.

Megmossuk, levágjuk a végein a felesleges szárrészt. Hideg vízben kb. 1 órát áztatjuk.

Vagy akkorára vágjuk, mint az üveg magassága, vagy félbe, mint ahogy én csináltam most. Belerakjuk az üvegekbe.

Felengedjük vízzel. Ha úgy látjuk, hogy fehéres, „tejes” lesz a víz, akkor leöntjük róla. Addig cserélgetjük a vizet rajta, amíg szép tiszta marad az üvegben.

Ha már a víz tiszta, hozzáadjuk a sót, cukrot is. Lezárjuk az üvegeket.

Befőzőautomatában 100 fokon (Kochen) 120 percig dunsztoljuk.
Mikor lejárt az automata kiszedjük, hagyjuk hűlni, majd címkézzük és mehet a kamra polcra.

Fogyasztáskor már csak meg kell melegíteni, főzni nem kell.
Én 1 percre be szoktam tenni a mikróba és fogyaszthatjuk is.

Ma 10 cső kukorica került az üvegekbe


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése