2019. július 11., csütörtök

Fűszeres sárgabarack lekvár



Hozzávalók:
  • 3 kg sárgabarack (mag nélküli súly)
  • 70 dkg cukor
  • 2 cs Haas Fűszeres Dzsemfix

Elkészítés:
A magjától megszabadított sárgabarackot most a lassú présen áteresztettem. Jó sűrű pép lesz belőle, és csak a héja és az erősebb rostok mennek a szárazanyagos edénybe. Lényegében olyan lesz, mintha átpasszíroznánk, csak ez lényegesen gyorsabb így.



A pépet megmérjük, és ahhoz mérten tesszük a cukrot és a dzsemfixet. Nekem 2, 6 kg lett a pép.

A cukorral elkeverjük a dzsemfixet. A pépet tűzre tesszük és felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a cukros fixet.




Újraforrástól 3 percig erősen forraljuk.

Forrón, tisztára mosott üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üveget és fejre állítjuk.

10 percig hagyjuk fejre állítva, majd visszaforgatjuk, címkézzük és mehet is a helyére.

A kijövő héj és rost annyira száraz volt, hogy azt komposztáltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése