Hozzávalók:
- 3 kg sárgabarack (mag nélküli súly)
- 70 dkg cukor
- 2 cs Haas Fűszeres Dzsemfix
Elkészítés:
A magjától megszabadított
sárgabarackot most a lassú présen áteresztettem. Jó sűrű pép lesz belőle, és
csak a héja és az erősebb rostok mennek a szárazanyagos edénybe. Lényegében
olyan lesz, mintha átpasszíroznánk, csak ez lényegesen gyorsabb így.
A pépet
megmérjük, és ahhoz mérten tesszük a cukrot és a dzsemfixet. Nekem 2, 6 kg lett
a pép.
A cukorral
elkeverjük a dzsemfixet. A pépet tűzre tesszük és felforraljuk. Mikor forr,
hozzáadjuk a cukros fixet.
Újraforrástól
3 percig erősen forraljuk.
Forrón,
tisztára mosott üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üveget és fejre állítjuk.
10 percig
hagyjuk fejre állítva, majd visszaforgatjuk, címkézzük és mehet is a helyére.
A kijövő héj és rost annyira száraz volt, hogy azt komposztáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése